Ryhmät

ja partio-ohjelma

Partio-ohjelma ja  ikäkausiryhmät

-

Partio-ohjelma

Partio-ohjelma on jaettu eri ikäkausiin, joissa jokainen lapsi ja nuori pääsee toimimaan yhdessä oman ikäistensä kanssa.  Meidän lippikunnassamme toimivat tällä hetkellä ikäkausiryhmät sudenpennuista samoajiin.

7-9-vuotiaat

7-9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Laumassa on yleensä 8-12 lasta. Heidän toimintaansa kuuluvat leikit, seikkailut ja tarinat.

Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta muun muassa ensiavun antamista, nuotion sytyttämistä sekä luonnossa liikkumista. Kaikki tehdään yhdessä lauman kanssa aikuisen opastuksella.

10-12-vuotiaat

10-12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi. Seikkailijat opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät paljon. Seikkailijoille tulee tutuksi niin retkikeittimet, ensiapu, rakentelu kuin solmutkin.

12-15-vuotiaat

12-15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojaryhmässä eli vartiossa on yleensä 4-12 nuorta. Tarpojien kaikessa tekemisessä korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset.

15-17-vuotiaat

15-17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajilla on myös omaa toimintaa, mutta olennaisena osana ikävaihetta on johtamisharjoittelu.

18-22-vuotiaat

18-22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

Ikäkausiryhmät

Ilvekset

Sudenpennut eli sudarit ovat 7-9 vuotiaita partiolaisia. Meillä sudareita on 18 ja heidän laumansa nimi on Ilvekset. Kokoonnumme Ilvesten kanssa joka toinen lauantai. 

Sudareiden kanssa retkeillään syksyllä yhdessä seikkailijavartion kanssa. Tunturireissu tehdään syksyisin ja Korvatunturiin hiihdetään keväisin.

Akeloina Paula, Mari ja Ami. 

Erälapset

Meillä toimii yksi seikkailijavartio (10-12 vuotiaita), joka on sekaryhmä.  Meidän ryhmämme koostuu 8 jäsenestä joka kokoontuu noin kerran viikossa tiistaisin klo 17.00-18.30.

Seikkailijat suunnittelevat ihan omaa retkeä kesäksi.  

Sampo Suvi. 


Tarpojat 2.0

Meillä toimii yksi tarpojavartio, joka on sekaryhmä.  Vartiossa on 7 jäsentä.

Keväisin vartio tekee yhden päiväretken lähitunturiin ja syksyisin yhden viikonloppuretken valitsemaansa kohteeseen. 

Luotsina Tiina

TunturiKusiaiset

Samoajaryhmä on sekaryhmä. Jäseniä 9.

Luotsina Aikuiset

Aikuisilla ei ole vielä toimivaa oma ryhmää.  Aikuiset mahdollistavat nuorten partiotoimintaa.